Επικοινωνήστε μαζί μας

Skip to content

Χριστουγεννιάτικη Δράση του Προσκοπικού Δικτύου για την “Δομή Παροχής Συσσιτίου Ρεθύμνης”

  • by

Αριθ. Πρωτ. 079                                                                                                   Ρέθυμνο, 29 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Προσκοπικό Δίκτυο της Π.Ε. Δυτικής Κρήτης σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στη Χριστουγεννιάτικη Δράση του, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας δράσης «+Πράξη», φτιάχνοντας παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα προσφερθούν στην «Δομή Παροχής Συσσιτίου Ρεθύμνης» (Σύμπραξη: Δήμου Ρεθύμνης & ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς»).

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν την δική τους χριστουγεννιάτικη καλή πράξη, παρασκευάζοντας μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα προσφερθούν την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου το πρωί, στη Δομή Παροχής Συσσιτίου Ρεθύμνης. Στη δράση μπορεί να συμμετάσχει οποιασδήποτε θέλει και αισθάνεται ότι μπορεί να βοηθήσει !!!

Η παρασκευή των παραδοσιακών λιχουδιών θα γίνει είτε ατομικά είτε σε μικρές ομάδες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η Δομή Παροχής Συσσιτίου Ρεθύμνης, εξασφαλίζει καθημερινά περίπου 120 μερίδες φαγητό, σε ευάλωτους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Λειτουργεί από το 2017 με σκοπό να εξυπηρετήσει κατοίκους του Δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση της εποχής που διανύουμε και ν’ ανακουφίσει εκείνους που αδυνατούν να καλύψουν πλέον τις βασικές ανάγκες τους.

Το Προσκοπικό Δίκτυο της Περιφερειακής Εφορείας Δυτικής Κρήτης, με μέλη νέους ηλικίας 18-26 ετών, λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια στο Ρέθυμνο και έχει σκοπό να δώσει ηθικό, πνευματικό και κοινωνικό στήριγμα, σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο ξεκίνημα του αγώνα τους στον στίβο της ζωής, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και υπεύθυνοι Πολίτες και να έχουν έναν δημιουργικό ρόλο στην Κοινωνία.

Τώρα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρόνο, ας προσφέρουμε κάτι στους ανθρώπους που αυτές τις άγιες ημέρες δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα !!!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχηγό του Προσκοπικού Δικτυού της Π.Ε. Δυτικής Κρήτης Μαριάννα Λαχνιδάκη στο τηλέφωνο 6971671828.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr .

Με την δράση αυτή κάνουμε πράξη το στόχο: 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, Υποστηρίζουμε φορείς, οργανώσεις και δράσεις που προσπαθούν να πετύχουν τους 17 στόχους.

Περισσότερα για τους Προσκόπους θα βρείτε στα: www.gineproskopos.gr